Stoomreiniging: effectief en milieubewust

Ecologisch en hygiënisch proper

Ontdek de vele voordelen van reinigen met stoom

Op plekken waar traditioneel reinigen te kort schiet, conventionele machinale reiniging niet toereikend is of reinigen met water niet gewenst is, kan stoomreiniging de oplossing bieden.

Onze professionele stoomreinigers kunnen o.a. voedselresten, olie, vet, koolstof en nog veel meer verwijderen. Het is de ideale manier om milieuvriendelijk en zonder extra afval schoon te maken. De techniek werkt sneldrogend, is veilig, en maakt geen gebruik van giftige of schadelijke producten.

DROGE STOOMREINIGING VOOR U UITGELEGD

Kwalitatieve droge stoom

Stoom is een enorm krachtig reinigingsmiddel waarbij enkel gebruik wordt gemaakt van water. Conventionele stoom is vochtig en bevat waterdeeltjes (meer dan 5% waterdeeltjes), ook wel natte stoom genoemd. Bij oververhitting van natte stoom verdampen de waterdeeltjes en ontstaat er droge stoom. Ons professioneel apparaat zorgt voor kwalitatieve, minstens 96% droge stoom want dat is van cruciaal belang voor een optimale werking. Zelf zien wij reiniging middels stoom niet als vervanging van traditionele methodes maar toch wel als een noodzakelijke aanvulling op. Met een quasi onbestaand risico op oppervlaktebeschadiging en een afname van arbeidstijd en kosten krijg je een verbeterde optische én bacteriologische properheid.

Doodt bacteriën en virussen

Schoonmaken op hoog niveau. Vervuiling wordt losgemaakt en bacteriën en virussen worden gedood door de ‘thermische schok’ veroorzaakt door hete, droge stoom. Vervolgens wordt alle vuil opgezogen of verwijderd met microvezeldoek, bacteriologische reiniging zonder chemicaliën. Een ander voordeel van stoomreinigen is dat het ook de moeilijk bereikbare plaatsen kan bereiken. In keukens bijvoorbeeld, of in hoeken van toiletten en andere sanitaire voorzieningen. Plaatsen waar anders het risico aanwezig is dat vervuiling zich ophoopt omdat restanten onbedoeld de hoeken worden ingedrukt. Reiniging door middel van droge stoom zorgt voor een optisch beter maar vooral veel hygiënischer resultaat.

Toepassingsmogelijkheden

De toepassingen waar droge stoom kan worden gebruikt en de bijbehorende voordelen zijn echt onbegrensd. Er zijn de meer voor de hand liggende toepassingen zoals voertuigreiniging, met name vanwege de dieptereiniging en waterbesparende voordelen. Wij passen stoomreinigen veelvuldig toe bij dieptereiniging van keukens en sanitaire voorzieningen, en in de industrie.

Ook bij onze klanten waar we instaan voor het periodieke onderhoud passen we volgens behoefte op regelmatige basis een nulbeurt, een grote diepgaande schoonmaakbeurt, met inzet van onze stoomreiniger in. Wanneer we vroeger deze werken uitvoerden met een éénschijfsmachine of schrob-zuigautomaat en niet te vergeten reinigingsproducten, bleef er telkens vuil en residu van producten achter. Dit resulteerde in methodefouten bij aanvang van het dagelijks onderhoud.

Door gebruik te maken van droogstoomreiniging wordt er neutraal gereinigd en is er telkens een absoluut schoon oppervlak als basis voor het onderhoud met gebruik van microvezel materiaal.

Maak gebruik van onze stoomreinigingsdiensten voor:

  • eco carwash op locatie
  • keuken dieptereiniging
  • dieptereiniging & ontsmetting van sanitaire voorzieningen
  • intensieve vloerreiniging
  • schoonmaken & ontsmetten van dokterspraktijk, tandartspraktijk of dierenartspraktijk
  • dieptereiniging en ontsmetting van fitness, gyms en sportscholen

Vertrouw op schoonmaakbedrijf Solvos voor elke schoonmaak!

Vraag vandaag nog een plaatsbezoek aan

Wij bezorgen u binnen de 24u een correcte prijsopgave
Ik wil gratis een vrijblijvende offerte