Wat wordt het na de coronacrisis?

De noodzaak van schoonmaak en onze toekomst.

Ondanks de -op zijn zachtst gezegd- ongelukkige omstandigheden van vandaag stellen we vast dat voor het eerst in de geschiedenis de schoonmaakindustrie overal ter wereld mee in de schijnwerpers staat.  Mediakanalen over de hele wereld verspreiden ondermeer het advies van schoonmaakexperts. Elkeen is op zoek naar antwoorden, daarbij worden ook de meningen van schoonmaakconsulenten en facility managers gevraagd en aanzien als belangrijk. En ook op sociale media niks dan lof over al die mensen in de frontlinie, de zorgsector uiteraard maar evenzeer de schoonmaakmedewerkers en nog zovele anderen.

Voor ons in de schoonmaaksector roept dit de vraag op.

Is deze nieuwe verheven status van onze industrie duurzaam of vergankelijk en vergeten zodra het coronavirus is uitgetierd?

Het virus SARS-CoV-2 (en de ziekte Covid-19) heeft de wereld verrast, zo ook de schoonmaaksector.

Het deed ons nadenken en we stelden ons hierbij volgende vragen:

  • Gebruiken we de juiste methodiek en producten?
  • Hebben we voldoende voorraad van de juiste producten?
  • Wat hebben we uit deze ervaring geleerd en hoe zullen we ons voorbereiden op een toekomstige gezondheidscrisis?

Maar ook, zijn we naar onze klanten toe, assertief genoeg inzake het aanbevelen van correcte methodiek en producten? Stimuleren we onze toeleveranciers om innovaties te ontwikkelen die toekomstige epidemieën en pandemieën middels schoonmaak kunnen helpen bestrijden?

Indien het antwoord op deze en soortgelijke vragen neen is, dan is nu de tijd gekomen om het samen te veranderen. Dit is het moment om de nodige aanpassingen te doen zodat U en ik de volgende keer alvast beter voorbereid zijn.

De schoonmaaksector, als poortwachter van gezondheid en veiligheid, moet een plan hebben.

Als er al een zilveren randje is aan de Covid-19 uitbraak, is het dat de rol van de schoonmaakindustrie om de wereld mee veilig te houden, eindelijk wordt erkend door velen in plaats van enkelen. Het is in ieders belang dat we deze positie kunnen behouden, uit de schaduw blijven, en mee als voorvechters van gezondheid en veiligheid in een positief licht blijven staan, ook na deze crisis.

Laten we elke dag weer opnieuw blijk geven van onze expertise en professionaliteit en transparant communiceren over alles wat we doen. Onze klanten en medewerkers met respect behandelen en een uniform front vormen naar de wereld toe om aan te tonen dat je op de schoonmaakindustrie kan vertrouwen om mee de gezondheid van mens en milieu te waarborgen en dit 24/7.

Schoonmaken is immers veel meer dan ervoor zorgen dat het er goed uitziet.

Het is aan ons om bij te dragen aan een propere, gezonde en veilig aanvoelende omgeving, niet alleen in tijden van crisis maar altijd.

 

Ook Solvos is niet bij de pakken blijven zitten.

 

Wij hebben onszelf geëvalueerd

  • We zijn niet assertief genoeg bij klantbenadering. Hoewel het belang en de meerwaarde van professionele schoonmaak steeds door ons wordt onderbouwd, is er nog te vaak een minimalisering vanuit de eindklant.
  • We laten soms na te investeren in innovatieve machines, technieken & producten vanuit het perspectief dat de eindklant dit niet naar waarde schat.
  • We volgen te weinig het verandermanagement, beleid omlaag & acties omhoog. Zo blijft alles maar zijn gewone gangetje gaan.

 

Desondanks deze onzekere tijd hebben we bewust gekozen om te investeren in de toekomst, te investeren in de gezondheid en veiligheid van onze klanten, hun medewerkers, …

En we zijn geëvolueerd:

  • Partnership met Medtradex
  • Gebruik van medisch gecertificeerde desinfectiemiddelen
  • Aanbieden van gecertificeerde bio-desinfectiediensten (NocoTech concept) op ziekenhuisniveau om mensen en bedrijven optimaal te beschermen
  • Oplossingen voor luchtzuivering en sterilisatie (Radic8) om verspreiding van bacteriën, virussen en schadelijke stoffen te voorkomen

 

Wij geloven dan ook sterk in de meerwaarde van professionele schoonmaak, desinfectie en luchtzuivering als een belangrijke troef om toekomstige crisissituaties zoals we die nu kennen te herleiden tot een minimum.

 

Blijf ook jij niet bij de pakken zitten en wil je preventief gezondheidsrisico’s beperken voor jezelf, je medewerkers en je klanten? Wil ook jij zorgen voor een gezonde en veilige werkomgeving?

 

Surf naar onze website voor meer info, of contacteer ons.

Advies inwinnen en erover praten kost geen geld.  Wij staan klaar om jullie te helpen.

Praten over jouw schoonmaak?

Wij maken graag tijd en komen bij u langs voor een gesprek. En het kost je niks!

Nieuwsbrief

Interessante lectuur? Mis ons volgende artikel niet!

Share This