De 9 levens van je schoonmaakmedewerker

super schoonmaakster

Je schoonmaker of schoonmaakster combineert vele jobs

Denk je dat een schoonmaker enkel maar stof afneemt en dweilt? Think again! In werkelijkheid komt er veel meer bij kijken dan u wellicht denkt. Elke dag zijn ze druk in de weer om hun taken te volbrengen en dat doen ze door heel wat verschillende jobs te combineren.

1. Hygiënisch verantwoordelijke

Als schoonmaakmedewerker is hygiëne topprioriteit. De juiste werkmethode, materialen en middelen moeten op elkaar afgestemd zijn om zo efficiënt mogelijk te werken én goede resultaten af te leveren.

2. Administratief medewerker

Telefoneren, plannen, werkbonnen in orde brengen: een schoonmaker doet het allemaal en meer.

3. Adviseur

Advies nodig over welke producten je nu het best gebruikt? Of hoe je die ene vlek nu écht uit je zetel krijgt? Bij een goed opgeleide poetshulp zit iedereen aan het juiste adres.

4. Improvisator

Letterlijk iedere dag is anders in deze job. Er wordt dus verwacht dat er extreme flexibiliteit is en men goed kan improviseren.

5. Time manager

Bij elke klant weet men op voorhand hoeveel tijd er terplaatse gebleven wordt. Maar hoeveel tijd spendeer je in het sanitaire blok of in de refter? Een heuse taak, maar gelukkig is de poetshulp een ervaren timemanager.

6. Eeuwige student

Als poetshulp moet je jezelf blijven bijscholen. Er komen continu nieuwe materialen en technieken op de markt die ze perfect onder de knie moeten hebben.

7. Topsporter

Na het werk hoeft de poetshulp niet meer naar de sportschool. En waarom? Ze hebben energie voor tien en leggen elke dag ettelijke kilometers af.  Sleuren, heffen en tillen: het hoort allemaal bij de job, maar een poetshulp doet het zonder klagen.

8. Crisismanager

Dikwijls wordt last minute nog gevraagd aan de poetshulp om toch nog maar wat extra te poetsen. Of herinnert een klant zich plots een belangrijke gebeurtenis waarvoor nog bijkomend poetswerk vereist is… Geen paniek, ook in tijden van crisis zorgt uw poetshulp dat alles er weer pico bello uitziet.

9. Perfectionist

Als poetshulp wil men dat alles tot in de puntjes in orde is. Ze stoppen niet met werken vooraleer ze 100 procent tevreden zijn.  De kwaliteit van de schoonmaak valt of staat met de kwaliteit van de schoonmaakmedewerker.

 

Praten over jouw schoonmaak?

Wij maken graag tijd en komen bij u langs voor een gesprek. En het kost je niks!

Nieuwsbrief

Interessante lectuur? Mis ons volgende artikel niet!

Share This