5 redenen om te investeren in een schone, gezonde werkplek

Schone, gezonde werkplek Solvos schoonmaakbedrijf

Waarom investeren in een schone, gezonde werkplek?

De vraag wordt regelmatig gesteld.  De redenen om extra aandacht te besteden en dus te investeren in hygiëne op de werkplek zijn eindeloos.  Hierbij vindt u enkele van de belangrijkste redenen uit de praktijk.

1. Ziekteverzuim neemt af

Wanneer je de werkplekken periodiek laat schoonmaken krijgen schadelijke bacteriën en ander vuil minder kans.  Onderzoek toont aan dat een schone werkplek bijdraagt aan een lager ziekteverzuim en dus lagere kosten.

2. Goed vanuit arbeidsomstandighedenwet

Werkgevers investeren steeds meer in een goede en prettige werkomgeving.  De arbeidsomstandighedenwet wordt steeds belangrijker.  Medewerkers brengen steeds meer tijd door achter het toetsenbord en flexwerken is al jaren in opkomst.  Hierbij speelt het reinigen van de werkplekken een belangrijke rol.  Een schone werkplek zorgt er niet alleen voor dat het ziekteverzuim afneemt, het vergroot ook de veiligheid en het werkgenot.

3. Medewerkerstevredenheid neemt toe

Overal waar je kijkt, komt het naar voor dat goede hygiëne belangrijk is of het juist gebrek eraan  Steeds meer medewerkers zijn hier ook van bewust.  Ervaring leert dat wanneer er meer aandacht komt voor schone werkplekken, de medewerkerstevredenheid omhoog schiet.

4. Milieuvriendelijker

Neem nu bijvoorbeeld het reinigen van het toetsenbord.  Dit is goed voor het milieu.  Veel bedrijven en organisaties kiezen ervoor om de toetsenborden om het jaar te vervangen omdat ze vies zijn.  Een niet erg milieuvriendelijke actie.  Uit onderzoek blijkt namelijk dat de CO²-uitstoot bij het vervangen van de toetsenborden gelijk staat aan de CO²-uitstoot bij 7 jaar reinigen.

5. Vergroot representativiteit

Een netjes en opgeruimd kantoor of werkplek zorgt voor een goede uitstraling naar buiten toe.  Stel u loopt bij een bedrijf binnen en de receptie is vies en het toetsenbord zit onder de koffievlekken, wat voor gevoel geeft dat u?  En wat als de werkplek van de persoon met wie u een afspraak heeft ook nog eens een zooitje is, wilt u den met die persoon zaken doen?  Het zet u op zijn minst aan het denken…  Daarom vergroot een schone werkplek de representativiteit van uw bedrijf  

Praten over jouw schoonmaak?

Wij maken graag tijd en komen bij u langs voor een gesprek. En het kost je niks!

Nieuwsbrief

Interessante lectuur? Mis ons volgende artikel niet!

Share This